Processen ved nybyggeri og hvordan 3D printning kan hjælpe dig

Proces výstavby nové budovy může být komplikovaný, je třeba projít mnoha kroky a učinit mnoho rozhodnutí. Napsali jsme něco málo o typickém procesu novostavby a o tom, jak vám můžeme pomoci s některými jednotlivými kroky.

Výše uvedené nepředstavuje přesnou reprezentaci stavebního procesu, protože se může také lišit mezi společnostmi zabývajícími se typovými domy, ale poskytuje vám dobrou představu o tom, čím obvykle musíte v nové stavbě projít. Stavební firmy mohou lépe popsat svůj konkrétní proces, například hybel a milton oba své procesy popsaly na svých webových stránkách.

1. Sen o novém domově

Úplně prvním krokem je začít sen o novém bydlení. Zde si obvykle začnete prohlížet výstavní domy, vytvořit si názor na různé stavební firmy a porozhlédnout se po pozemku.

V této fázi nasáváte spoustu inspirace a dostáváte první nápady, co by měl váš nový dům obsahovat.

2. Ekonomika

Dále následují praktičtější otázky, kde si např. musíte s bankou mluvit o svém rozpočtu. Zde pomalu začínáte lépe vnímat, co je reálné. Je dobré začít upřednostňovat svá přání, protože je bohužel málokdy bude možné splnit.

3. Výběr stavební firmy

Dále musíte zvážit, se kterou stavební firmou byste chtěli stavět. Obvykle je dobré promluvit si s několika stavebními společnostmi. Oba tím získáte inspiraci a můžete lépe posoudit výhody/nevýhody mezi nimi.

4. Je určen obecný rámec domu

V rámci dialogu s různými stavebními firmami obvykle vypracujete svůj půdorys. Při výběru stavební firmy a půdorysu obvykle dojde k podpisu smlouvy. Zde může být nápadem zapojit právníka a/nebo stavebního odborníka. Ty mohou pomoci zajistit, aby smlouva obsahovala všechny potřebné prvky. Do samotného procesu výstavby se může zapojit i stavební odborník, který pomůže zajistit, aby váš dům splňoval různé technické normy.

Pokud si chcete lépe představit svůj budoucí domov, můžeme vám vytisknout 3D verzi vašeho půdorysu . To samozřejmě můžete mít i vepředu, až celý proces skončí.

5. Volba materiálů

Když je půdorys hotový (a máte stavební povolení), budete se obvykle muset rozhodnout, jaké materiály byste chtěli mít ve svém domě. To znamená, že nyní musíte mít schůzky s různými subdodavateli, jako je elektrikář a kuchyňská společnost.

6. Dům se staví

Nyní se dům staví a vy můžete jít a sledovat samotný proces výstavby. Jak jsem řekl, může být nápadem zapojit stavebního odborníka, aby dohlížel na technické prvky procesu výstavby.

Samotný proces výstavby se velmi liší podle výběru stavební firmy. Některé stavební firmy například předají stavební klíč, abyste mohli sledovat celý proces stavby, jiné ne.

7. Zkontrolujte, kdy je dům dokončen

Když je dům před dokončením, máte obvykle tzv. předpředání cca 2 týdny před předpokládaným předáním. Zde se dům kontroluje na závady a závady. Totéž se děje se skutečným doručením.

Kromě toho se u tzv. „skrytých vad a nedostatků“ koná jednoroční (a potenciálně i pětileté) přezkoumání. Jsou to věci, které při samotném doručení nevidíte, jako např. vytváření trhlin v laku, které se obvykle objevují po několika měsících.

Půdorys ve 3D si samozřejmě můžete pořídit i po všem, pokud byste chtěli mít suvenýr a jedinečnou výzdobu.