Kæmper din robotplæneklipper med skråninger?

Dobře udržovaný trávník je chloubou každého zahrádkáře, ale pokud je vaše zahrada svažitá nebo nakloněná, může být jeho údržba náročná. V tom případě přichází na řadu robotická sekačka na svahy. Zvládne robotická sekačka strmější části vaší zahrady? Pokud má problémy se svahy, možná je čas zvážit modernizaci nebo pořízení nového modelu.

Na co byste se měli zaměřit, pokud jde o robotické sekačky a svahy?

Je důležité vybrat správnou robotickou sekačku, která si poradí se svahy. Pokud má váš trávník sklon do 45 stupňů, možná budete muset investovat do pokročilejšího nebo speciálně vybaveného modelu. Pokud bude robot sekat na svazích, ujistěte se, že vybraný model je pro tento účel konstruován a jen tak nevyjede z kolejí.

Způsobují mokré svahy vaší robotické sekačce problémy?'

.

Dalším prvkem, který je třeba zvážit, je, jak si robotická sekačka poradí s mokrou trávou, zejména na svazích. Ranní rosa a déšť mohou způsobit, že tráva bude kluzká a pro robotické sekačky bude představovat další výzvu. To může stroji ztížit jízdu po svazích a může mít také tendenci táhnout směrem k níže položeným místům, jednoduše proto, že vycítí, že začíná klouzat.

Terénní kola mohou být řešením pro vaši robotickou sekačku

Jedním ze způsobů, jak zlepšit výkon robotické sekačky na svazích, je vybavit ji speciálními terénními koly. Tato kola jsou navržena tak, aby zlepšovala přilnavost a stabilitu, a mohou být klíčová pro to, aby váš robot neztrácel trakci na mokrém a svažitém povrchu. U WeShape najdete terénní kola pro řadu Redback E24, která jsou přizpůsobena pro robotické sekačky pracující v náročných terénních podmínkách.

Pro majitele sekaček Husqvarna Automower 105 jsou tu také pomocníci se speciálně navrženými terénními koly, která zajišťují lepší jízdu na svazích. Pokud máte model Bosch Indego, jsou k dispozici stejně přizpůsobená terénní kola, která účinně zlepší výkon sečení a stabilitu vaší robotické sekačky na svazích a v mokrém terénu..

Měli byste svou robotickou sekačku vylepšit pro náročné podmínky na svazích?

Když stojíte před výběrem nové robotické sekačky nebo před modernizací té stávající, je důležité vzít v úvahu svou zahradu. Možná potřebujete model, který zvládne více zón, nebo model, který je lehčí, a tudíž méně náchylný ke sklouznutí ze svahu. Nezapomeňte, že investice do správné robotické sekačky se správnými terénními koly může mít zásadní význam, pokud chcete mít úhledný a rovný trávník - a to i na náročných místech vaší zahrady.

Závěr

Svah na vaší zahradě by neměl být překážkou k tomu, abyste se mohli těšit z krásně posekaného trávníku. Se správným vybavením si robotická sekačka poradí i s tím nejnáročnějším terénem. Modernizací na terénní kola zajistíte, že vaše robotická sekačka bude fungovat optimálně a udrží váš trávník ve skvělé kondici - bez ohledu na svah. Začněte zkoumat dostupná terénní kola na WeShape a najděte dokonalé řešení pro svou sekačku ještě dnes.