Har du problemer med, at din robotplæneklipper sidder fast i æbler?

Moderní zahradnictví nabízí nespočet technologických pomůcek, které mohou usnadnit každodenní život. Jednou z nejoblíbenějších zahradních pomůcek jsou bezesporu robotické sekačky. Tato chytrá zařízení vám sekání trávy ulehčí a zajistí, že váš trávník bude vypadat čerstvě posekaný a udržovaný bez větší námahy. Co ale dělat, když se jablka a další ovoce stanou pro vašeho automatického pomocníka výzvou?

Když se vaše robotická sekačka pod ovocnými stromy setká s výzvou

Od jara do konce léta není neobvyklé, že ovocné stromy ztratí svůj náklad a jablka se rozletí po trávníku. Může to být okouzlující součást životního cyklu zahrady, ale méně okouzlující je, když vaší robotické sekačce brání ve výkonu její práce. S drobnými větvemi a spadaným listím si robotické sekačky zpravidla poradí dobře, ale spadaná jablka mohou být jiný příběh. Mohou potenciálně poškodit nože sekačky a dokonce způsobit její zaseknutí.

Jak si robotické sekačky poradí s překážkami

WeShape má řešení pro automatické odstraňování jablek a dalších objektů

Abyste nemuseli často sbírat spadlá jablka, zvažte doplnění přídavného zařízení k sekačce. U WeShape najdete chytré řešení v podobě nárazníku určeného pro robotické sekačky Gardena Sileno life a městské robotické sekačky. Tento nárazník dokáže odsunout větší předměty, jako jsou například jablka, stranou, aby neskončily pod robotem. Takové zařízení proto může být velkým pomocníkem při udržování robotické sekačky bez jablek a jiných plodů, které mohou způsobit nahromadění nebo zaseknutí.

Prevence a péče o robotickou sekačku

Kromě instalace nárazníku můžete podniknout i další kroky k ochraně robotické sekačky. Pravidelné odstraňování plodů a větších větví z trávníku je důležité pro prodloužení životnosti robotické sekačky a udržení ostrých nožů. Některé náhradní díly, včetně žacích nožů, podléhají běžnému opotřebení, a proto se na ně nevztahuje záruka výrobce.

Závěr

Nakonec je vaše robotická sekačka spolehlivým přítelem na zahradě, který si poradí s většinou výzev v podobě spadaného ovoce. Se správnou péčí a nárazníkem WeShape si můžete užívat bezstarostné sekání i v sezóně jablek. Dbejte na proaktivní údržbu a vaše robotická sekačka bude i nadále efektivním pomocníkem, který vám ušetří čas, po mnoho dalších let.